MORTENSAFTEN PÅ SLOTTET

Den fromme Martin levede i 336-397 e. Kr. og blev munk som 20-årig. Han blev forfulgt i sit hjemland, det nuværende Ungarn, og blev fordrevet til Gallien, hvor han slog sig ned i et kloster i Portiers. Her levede han fromt og roligt, og han fik ry af at være en god og hellig mand. Han fik så godt et ry, at befolkningen i Tours ville vælge ham til biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Han gemte sig derfor i en gåsesti, for at undgå udnævnelsen. Gæssene brød sig ikke om besøget, skræppede op og afslørede Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen. Som hævn besluttede Martin, at alle husstande skulle straffe gæssene ved at slagte og spise mindst én en gang om året. Martin, som på dansk blev til Morten, blev begravet d. 11. november, som er Mortensdag – dagen efter Mortensaften.

I dag er gåsen dog blevet erstattet af and – formentlig da andens størrelse passer bedre til de danske husstande, som tilbereder i alt 600.000 ænder til Mortensaften. 

Tirsdag d. 10. November 2020, byder køkkenchefen, traditionen tro, på en særlig menu i Bistroen til hele familien.

Bordbestilling skal ske på tlf. 5965 3300 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ønsker du at overnatte på slottet efter middagen, bedes du kontakte receptionen på tlf. 5965 3300 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

  • Booking
  • Gavekort
  • Galleri
  • Kontakt os
  • Presse
  • Find os
  • Nyhedsmail
  • English
  • Deutsch