GASTRONOMI

Kun en times kørsel fra København, midt i det smukke Odsherred, byder Dragsholm Slot sig til i et unikt og autentisk univers. På det 800-årige slot mødes fortid, nutid og fremtid i et harmonisk samspil mellem historie, terroir og gastronomi. Og det skal både ses og smages. På Dragsholm Slot spiller naturen på flere måder en særlig rolle. Det gastronomiske niveau er højt i slottets nordiske, naturbevidste køkken, og i gourmet-restauranten 'Slotskøkkenet' og den mere uformelle bistro 'Spisehuset' baseres menuerne på sæsonens lokale råvarer fra baronens inddæmmede Lammefjorden. Slottets naturbevidste køkken er et af de mest nyskabende i Danmark og kan bl.a. opleves på et af slottets mange gastronomiske ophold.

DRAGSHOLM GOURMET 'SLOTSKØKKENET'
Hvor køkkenstilen i bistroen er mere enkel og uformel, vil vi gerne overraske og udfordre gæsterne i gourmetrestauranten. Slotskøkkenet bliver jævnligt fremhævet i ind- og udland som en af de mest innovative gourmetrestauranter i Norden, og vores ambition er at Slotskøkkenet også i fremtiden skal tilhøre Nordens gastronomiske elite. Vores køkkenchef, Claus Henriksen, definerer sin køkkenstil som naturbevidst og baserer den på årstidens grøntsager og urter fra Lammefjordens skove, marker og strande. Du kan læse mere om vores gourmetrestaurant her.

DRAGSHOLM BISTRO 'SPISEHUSET'
Bistroen er baseret på samme køkkenfilosofi som vores anmelderroste gourmetrestaurant.. Også i bistroen er det sæsonens lokale grøntsager foruden de mange urter fra slottets urtehave, der danner grundstamme i køkkenet. Hertil kommer det bedste kød, fisk og skaldyr, vi kan finde i området. Køkkenstilen er mere enkel og uformel end i gourmetrestauranten. Kvaliteten af håndværk og råvarer er der ikke gået på kompromis med. Men hvor vi gerne vil overraske og udfordre gæsterne i vores gourmetrestaurant, så er bistroen stedet, hvor man får bekræftet, at ”gammel kærlighed ruster aldrig” - men i vores egen fortolkning. Når vejret tillader det, flytter vi køkkenet ud og griller på Bastionen med udsigt til Sejerøbugten. Du kan læse mere om bistroen her.

VINEN
Vinen spiller en helt særlig rolle på Dragsholm Slot. Vinkælderen rummer et nøje udvalg af udsøgte vine, som er fundet på besøg hos vinbønder, på vinslotte og gennem talrige vinsmagninger hos nogle af landets bedste vingrossister. Vores chefsommelier, Peter Fagerland, er bl.a. blevet kåret som landets dygtigste sommelier og for bedste mad og vin-match, og vores ambition er fortsat at kunne tilbyde store, spændende gastronomiske oplevelser. 

  • Booking
  • Gavekort
  • Galleri
  • Kontakt os
  • Find os
  • Nyhedsmail
  • English
  • Deutsch